Mijn naam is Rob Groenink, ik ben geboren in 1953. De reden voor mijn keuze van dit prachtige vak is dat mijn vader het ook al uitoefende. Hij leerde mij bijvoorbeeld hoe men ontspannen kon leren kijken wat natuurlijk ook een eye-opener was voor mijn vervolgstudie. Na de studie Optometrie aan de faculteit Gezondheidszorg ben ik naar het buitenland gegaan om mijn kennis op dit gebied te verbreden. Naar mijn idee kon en kan ik hierdoor nog beter volwassenen en kinderen helpen die een storing in het binoculaire zien hebben. Hierbij is ook de relatie tussen de motorische ontwikkeling en de visuele aspecten van belang. Dit uitgangspunt heeft de naam van de praktijk gevormd tot:
Praktijk voor het optimaliseren van het visueel functioneren.
Groenink functionele optometrie praktijk heeft al meer dan een eeuw een enorme ervaring opgedaan in het maken van brillen, contactlenzen, oogmeting en visuele training. Die specialiteiten en kennis zijn van vader op zoon doorgegeven. Daardoor hebben wij de kennis en ervaring om u makkelijk en rustig te laten zien. Alleen hierdoor kunt u optimaal presteren, leren en genieten. We zeggen ook wel, ervaring door zien.
Door er voor te zorgen dat onze kennis up-to-date blijft, bent u altijd verzekerd dat u de allernieuwste ontwikkelingen bij ons vindt.
Wij gaan voor u naar congressen in het binnen- en buitenland. De nieuwe opgedane kennis wordt voor u gecombineerd met de jarenlange ervaring die we in het verleden hebben opgedaan. Hierdoor zijn wij in staat, u en uw kind te begeleiden en instrueren bij het dragen van alle vormen van optische correctiemiddelen en visuele training voor nu en in de toekomst.
Werkgroep Binoculair Zien.
Deze werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste optometristen die samen met de Optometristen Vereniging Nederland en de Faculteit Gezondheidszorg te Utrecht de werkgroep Binoculair Zien hebben opgericht.
Het doel is om geïnteresseerde vierdejaars studenten van de HBO opleiding optometrie, de kans te geven om zich tijdens de profileringstage binoculair zien, zich verder te kunnen verdiepen in:
Asthenope klachten, prismacorrecties, convergentie insufficiëntie, accommodatie problemen, fixatie disparatie, vision therapie, amblyopie en screening.
De student krijgt de kans om bij zeer gespecialiseerde collega’s in de praktijk mee te kijken en ervaring op te doen. Wanneer er een student(e) bij ons in de praktijk werkzaam is, zullen wij u dat melden.